Rikkakasvien torjuntaan
Eco weedkiller

Mitä etuja saavutetaan käytettäessä
Eco weedkilleriä?

Turvallisuus, koska tehoaine on kuumavesi, ei vaurioita pintoja eikä rakenteita, ei palovaaraa, ei vaurioita puuvartisia kasveja, eikä happamoita maaperää ja näin edesauta sammalien kasvua. Käyttäjillä ei myöskään tarvitse olla kasvinsuojeluaine tutkintoa eikä tulityökorttia kuten liekityksessä.

Toimenpiteen ennakkoilmoituksia ei tarvitse tehdä eikä kohteeseen tarvitse palata poistamaan tuhoutunutta kasvillisuutta kuten käytettäessä kasvinsuojeluaineita.

Alueet ovat heti turvallisesti lasten ja muiden alueella liikkuvien käytössä, ei varoaikoja.

Helppokäyttöisyys

Lähtökohtana oli, että hyvin lyhyellä perehdytyksellä kuka tahansa osaa käyttää laitteistoa. Käynnistät laitteiston ja valitset rikkakasvien torjunnan tai desinfioinnin, lopusta huolehtii EcoWeedKillerin automatiikka. Tällä varmistetaan, että työskentelet aina oikeilla arvoilla ja työ tulee tehtyä tehokkaasti.

Eco weedkiller
Laitteisto

Laitteisto koostuu dieselmoottorista, korkeapainepumpusta, vedenkuumentimesta, vesisäiliöstä ja letkukeloista noin pääpiirteittäin. Kaikki komponentit on valittu laadun ei hinnan perusteella. Näin varmistetaan käyttövarmuus ja pitkäikäisyys. Näin menetellen myös itse laitteen synnyttämä hiilijalanjälki pysyy niin pienenä kuin mahdollista. Laitteisto käyttää vain diesel polttoainetta ei myös bensiiniä kuten monet kilpailijamme. Vedenkuumentimen hyötysuhde on erittäin korkea ja moottorina toimii saksalainen Hatz, joka täyttää tiukimmat päästömääräykset. Kun komponentit ovat laadukkaita tunnettuja merkkejä se jos mikä varmistaa myös varaosien saatavuuden ja huollon.

Laitteistoa voit kuljettaa kaikilla yleisimmillä pakettiautoilla, jarrullisella perävaunulla tai se voidaan varustaa työvälinekiinnikkeellä. Saatavana yleisimmät kiinnikkeet.

Laitteessa aina vakiona 310 litran vesisäiliö. Lisäksi voit valita täyttövesiletkukelan, jolloin laitteisto voidaan liittää vesijohtoverkostoon. Tarvittaessa säiliöitä voidaan lisätä kuljetuskaluston kantavuuden mukaan.

Polttoainesäiliö on mitoitettu riittämään vähintään työvuoroksi 8-10 tuntia.

Painevesiletkukelalle mahtuu vakiona 80 metriä letkua. Tässä erotumme kilpailijoistamme selkeästi. Voit yhdestä kohdasta toimien käsitellä käytännössä yli puolen hehtaarin alueen. Kohteiden ennakkosuunnittelu ja vesilogistiikan järjestäminen edesauttaa kustannustehokasta työskentelyä.

Tutustu laitteen ominaisuuksiin »

Mihin veden teho
perustuu?

Veden teho rikkakasvien torjunnassa perustuu äkilliseen suureen energia-annokseen, joka aiheuttaa tuhoa kasvin solurakenteessa. Vesi on erittäin hyvä väliaine siirtämään lämpöä, sen suuren lämpökapasiteetin 4,18 kj/kg/K ansiosta. Höyryllä vastaava arvo on 2,08 ja ilmalla 1,01.

Moni kasvi osaa suojautua jo luonnostaa esimerkiksi metsäpaloja vastaan mutta erittäin kuumavesi ei ole kasveille luonnollinen uhka, joten sitä vastaan niillä ei ole luonnollisia suojamekanismeja. Vesi myös tunkeutuu kasvustoon sekä juuristoon, jolloin päästään torjumaan kasveja, joiden kasvupiste sijaitsee maanpinnan tasossa tai sen alla.

Käytä laitetta
desinfiointiin

Voit varustaa EcoWeedKillerin myös desinfiointiin soveltuvaksi. Tällöin laitteeseen asennetaan toiset asetukset sekä vedenpaineelle ja lämmölle. Näin voit samalla laitteistolla suorittaa kohteessa pienet pesut ja desinfioinnit samalla kerralla. Näin laitteiston käyttöaste voidaan pitää erittäin korkeana ja saavuttaa kustannussäästöjä.

Sivukartta